Novetats a l’Esplai Jove

Hola, famílies!

Des de Tropezando con Suerte volem oferir un servei el més acurat possible a les necessitats dels i les nostres usuàries. D’aquesta manera, per afavorir que vinguin quants més joves a l’esplai, i després de fer un sondeig entre els participants i les famílies, hem decidit fer una sèrie de canvis respecte a l’organització inicial de l’esplai.

El primer canvi és el de la disposició dels dies. En comptes de realitzar l’esplai els dissabtes al matí i els diumenges a la tarda, es farà tots dos dies, dissabtes i diumenges, a la tarda.

El segon canvi té a veure amb l’horari. Fins ara fèiem 4 hores diàries d’esplai, els dissabtes de 10h a 14h i els diumenges de 16h a 20h. Per tal d’afavorir la conciliació entre esplai i oci d’amistats dels joves, hem considerat reduir una hora el temps d’esplai i fer-ho, només, de 3h. Així doncs, a partir d’ara, l’esplai tindrà el següent horari:

Dissabtes i diumenges, de 16h a 19h.

Els espais que emprarem seran els mateixos que fins ara: els dissabtes anirem a Can Pelegrí i els diumenges, al Nou Casal.

Pel que respecta a la programació, us fem cinc cèntims de les activitats que, a grans trets, realitzarem:

El proper dissabte 5 de novembre, anirem al cinema. En concret, a La Maquinista. I veurem o bé pel·lícules de por (aprofitant que no fa tant que ha sigut Halloween), o bé alguna altra pel·lícula, per a aquells i aquelles joves que no els hi agradin les pelis de por. Per la seva banda, el diumenge 6 farem diferents jocs de taula i anirem rotant per tots ells.

El dissabte 12 ens iniciarem en el món de l’esport no estàndard. Tothom coneixem el futbol, el bàsquet, el tennis… però hi ha altres esports no coneguts que també molen molt! I, aquí, els descobrirem. Diumenge 13, per contra, ens endinsarem una altra vegada en el món dels fogons i tornarem a fer un taller de MasterChef, que el darrer ens va agradar molt!

El dissabte 19 farem una gimcana dins de Can Pelegrí, amb motiu del Dia dels Drets dels Infants. Seran una sèrie d’activitats de diferent tipologia on aprendrem diferents conceptes en relació als drets que tenim tothom. El diumenge 20 tornarem a marxar fora de La Llagosta, en aquest cas per fer un Scape Room. Com està a Barcelona, prop de la Sagrada Família, aquest dia aprofitarem per passar el dia sencer fora. Ja us anirem avisant!

El dissabte 26 tornarem a fer una gimcana, però en aquest cas a l’exterior, per tot el municipi. Col·locarem diferents proves a diferents llocs de La Llagosta i els joves les hauran d’anar realitzant. I, per acabar el mes, el diumenge 27 tornarem a fer una tarda de cinema… però aquest cop al Nou Casal.

 

El dissabte 3 tornarem a fer esport, però en aquest cas des de la perspectiva d’una persona amb diversitat funcional. Farem unes olimpíades paralímpiques i provarem a jugar a futbol amb els ulls tancats, a bàsquet amb cadira de rodes… tot un repte! Diumenge 4 tornarem als fogons amb una nova edició de MasterChef Esplai La Llagosta!

El dissabte 10 aprofitarem que ara està tan de moda el TikTok per fer un concurs de tiktoks a l’esplai… i, qui sap, potser en fem un de propi per l’esplai! El diumenge 11 tornarem a sortir fora, en aquest cas anirem a El Prat de Llobregat. Passarem el dia sencer fora i anirem a visitar una exposició que es diu “menja, actua, impacta” sobre el malbaratament alimentari. Allà farem un seguit de jocs que ens ajudaran a comprendre millor el que ens estan ensenyant.

Per acabar l’any, el dissabte 17 farem una tarda de cinema nadalenc a Can Pelegrí i el diumenge 18 anirem a Barcelona, a la Fira de Santa Llúcia i visitarem el centre de la capital per acomiadar-nos i desitjar-nos bones festes.

 

A més d’això, durant l’any farem un seguit de sortides, que ara us detallem:

Gener: Museu de la Xocolata

Febrer: CosmoCaixa i participació a la Rua de Carnestoltes

Març: Karting i bicicletada

Abril: Tibidabo

Maig: Visita al Girona Temps de Flors i participació a Festa Esplai

Juny: Paddlesurf i activitats a la platja

 

A algunes d’aquestes sortides els joves de l’esplai podran portar a amics que no estiguin apuntats a l’esplai. Quines? Ja us anirem informant! Així com també de les condicions, ja que potser que no sempre puguin ser les mateixes. Pel que fa al novembre i desembre, són les que estan en color groc. Aquests amics i amigues que no estiguin inscrits/es hauran d’abonar el preu de l’activitat que realitzem, sempre que sigui de cost no assumible per l’esplai.

A més, al mes d’abril, aprofitant les vacances de Setmana Santa, farem unes colònies de 2-3 dies a un lloc per determinar. A aquestes colònies només podran assistir joves que ja hagin vingut, com a mínim, a 10 sessions de l’esplai i que, per tant, coneguem amb antelació.

 

Després de tot això… encara teniu dubtes per apuntar-vos a l’esplai? Veniu, que ens ho passarem d’allò més bé!

Ver más entradas...

Esplai Marinada 2023-2024

Després de vacances… tornem!

Hola, famílies! El dissabte passat vam tornar a l’Esplai després de uns dies de descans. Per fi ens vam retrobar amb els nostres nens i

Leer más»
Semana Santa Marinada 2024

Conejos que saltan

¡Hola, familias! Hoy ha sido el penúltimo día de Casal de Semana Santa y hemos hecho un montón de actividades divertidas. Por la mañana, como

Leer más»
Scroll al inicio